tirsdag den 28. august 2012

Fantastisk weekend!

I denne weekend blev kurset "strik mellem hav og fjord" afholdt på Tind textil & kunst 
Underviseren var ingen ringere end Hanne Pjedsted og Bodil Munch 
guidede os gennem weekenden. 

(Der er desværre ingen billeder overhovedet, idet jeg glemte kameraet hjemme).

Lørdag morgen kl. 9 mødte 16 strikkeglade kvinder op i Tind textil & kunst, og herefter tog vi samlet til Holmsland Kulturhus i Kloster. Grunden til dette var, at butikken har åben om lørdagen og der plejer at komme mange kunder, så det ville man ikke udsætte os kursister og ej heller kunderne for. Dertil må siges at Kulturhuset i Kloster har rigtig gode faciliteter og også udsmykningen kan man virkelig kun finde positive ord om.

Hanne Pjedsted ledte os sikkert gennem forløbet med spændende og åbne opgaver, så der var rigelig plads til selvudfoldelse. Der blev strikket prøver, eksperimenteret med ind- og udtagninger, lavet halsudskæringer og tegnet et personligt model. Bøger blev studeret og mange små tips fløj frem og tilbage kursisterne imellem. 

Selvom kurset først og fremmest handlede om strik var der også andre oplevelser. Planen var at vi om lørdagen efter frokost skulle have været ved Røjklit Havn, men desværre var vejrguderne ikke på vores side. I stedet kom Per Søndergaard, en lokal landmand, og fortalte om livet ved fjorden. 
Lørdagen sluttede med afspændingsøvelser og jeg vil tro at alle kursister var godt mættede med inputs og ideer da dagen sluttede omkring kl. 17.

Søndag morgen, kl. 8.30 mødte vi igen friske og veloplagte på Tind textil & kunst. Der blev startet med en omgang morgengymnastik i det smukkeste solskinsvejr, og derefter blev der fortsat med at eksperimentere. Der blev dog også tid til at kigge rundt i butikkens tøjafdeling (jeg kunne have købt mig ihjel hvis jeg havde haft nok penge!), og der blev også handlet ivrigt i garnafdelingen på 1. sal.
De sidste modeller blev tegnet, der blev igen eksperimenteret med diverse prøver.  

Både om lørdagen og søndagen fik vi dejlig mad til frokost fra Vestkystens Gårdbutik som virkelig var lækkert. Selv samme gård besøgte vi efter frokosten om søndagen, hvor Dorthe, kvinden bag butikken, fortalte om gårdens historie. Derefter gik turen ned til stranden, hvor vi fik en god gåtur, for derefter igen at vende tilbage til gårdbutikken og få en hjemmelavet is. Herefter gik turen igen hjem til Tind textil & kunst, og vi nørklede videre på vore projekter. 

Alt i alt et meget vellykket kursus, med rare strikkeglade kvinder, en dygtig underviser og en god organisation. Et kursus som helt sikkert kan anbefales at deltage i, skulle den tilbydes igen. I og med der virkelig var plads til at udfolde sig, idet hver især kunne gå i krig med lige netop det man syntes man havde brug for at lære hhv. prøve. Der blev sat skub i kreativiteten og "vaner" blev skubbet over  bord. For 
"der er intet der er forkert, - om det så er smukt er en (smags)sag!"


 

8 kommentarer:

 1. SUK jeg stod på venteliste til den weekend - håber virkelige de laver noget lignende igen :)

  Efter at have læst dit indlæg får jeg ikke mindre lyst til at tage afsted....

  SvarSlet
  Svar
  1. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

   Slet
 2. Sikke en SUPER weekend, det vil jeg skrive på ønskelisten.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja gør det for det kan kun anbefales

   Slet
 3. Hej Birte
  JA det lyder som en kanon weekend. Er da en smule misundelig, for det lyder som om det var lærerigt. Det var da ikke dig der slæbte garn hjem, vel? ;-)
  Knus Kis

  Ses vi til spindeaften torsdag d.6.9.?

  SvarSlet
 4. Argh Kis har du luret? Jo lidt garn ( 550 g) kom da med hjem ;-)) men har jo også skabt plads til det inden da! Ja vi ses til spindeaften d. 06.09.. Glæder mig til at komme og ser også frem til spindedagen på Midtgård :-)

  SvarSlet
 5. Jeg leser stadig om slike kurs og strikketreff alle steder, men bare ikke her. Misunner dere som kan være med på slikt. Ellers ser jeg mye fint på bloggen din siden jeg var her sist. Likte godt det grønne sjalet ditt i egenspunnet garn. Nydelig!

  SvarSlet
  Svar
  1. Så er der jo ikke andet for at du må komme til Danmark Liv ;-)

   Slet

Velkommen indenfor. Skriv gerne kommentarer; jeg svarer så vidt muligt. Jeg kan kontaktes på mail: Bimakra@hotmail.com